18.06.2012 I Ştiri/Evenimente I Rulmenţi Bârlad

Rulmenţi Bârlad deschide fabrică şi în India

Rulmenţi Bârlad, unul dintre cei mai importanţi producători de rulmenţi din România deţinut de grupul turc Kombassan, a anunţat că a cumpărat un teren în India pe care urmează să construiască o fabrică de rulmenţi în urma unei investiţii de 5 de milioane de dolari.

În următorii trei ani, firma vrea să investească 14 milioane de dolari pe continentul asiatic pentru a profita de creşterea puternică a economiei Indiei. Rulmenţi Bârlad mai deţine două fabrici de rulmenţi în Ungaria o cifră şi Turcia şi aşteaptă în acest an de afaceri agregată de 260 de milioane de dolari, în creştere cu 30% faţă de cea obţinută în 2011, de 200 de milioane de dolari.

"Fabrica din India urmează să fie finalizată în anul 2013. Anul acesta a fost mai bun decât anul trecut şi până în prezent avem o creştere de 10-15% a vânzărilor pe fabrica din România, dar până la sfârşitul anului mai vedem. Aproape toată producţia este exportată în proporţii aproximativ egale în Europa, Asia şi America", a declarat Corneliu Pricope, directorul general al Rulmenţi Bârlad.

Grupul URB, care cuprinde fabrica de la Bârlad şi cele două fabrici din Ungaria şi Turcia, şi-au propus să investească în următorii trei ani circa 52 milioane de dolari. La fabrica din Bârlad turcii vor investi în următorii trei ani circa 18 mil. dolari, la fabrica din Turcia circa 12 mil. dolari şi la cea din Ungaria 8 mil. dolari.

Grupul Kombassan spune că a investit în compania românească de la privatizare, din anul 2000, peste 120 milioane dolari şi au majorat afacerile afacerile grupului URB Bârlad de 10 ori în acelaşi interval, de la circa 20 milioane de dolari la 200 milioane de dolari anul trecut.

Conducerea Rulmenţi Bârlad a mai spus că în următorii ani intenţionează să-şi păstreze ritmul ridicat de dezvoltare, prognozând că până în 2023 firma românească va ajunge să deţină 10 fabrici, faţă de două în prezent, şi va atinge o cifră consolidată de un miliard de dolari.

Grupul URB are una dintre cele mai diversificate pieţe, exportând în 87 de ţări de pe tot globul.

 
Sponsori şi Parteneri
Târguri şi expoziţii
Copyright © 2010 IMPACT IN SOCIETATE, Pitesti, Arges. Toate drepturile rezervate.     Web Design:WeDoWeb