Reductoare planetare NRG (I)

DE CE UN REDUCTOR PLANETAR? 


OFERĂ AVANTAJE INTERESANTE:
     - rapoarte de reducere mari;
     - moment transmisibil mare şi dimensiuni mici în comparaţie cu alte reductoare;
     - sarcini radiale mari la axul de ieşire;
    -bună alternativă la reductoarele cu axe paralele în diverse aplicaţii industriale (spaţii mici).
Principiul de funcţionare al sistemului planetar:
      Angrenajul central (1) transmite mişcare celor 3 sau mai multe angrenaje planetare (2), învârtindu-se în inelul dintat (3), care este static. Ca urmare, bolţurile angrenajelor planetare (4) asamblate pe portsatelit (5) se mişcă în cercuri. Portsatelitul (5) se mişcă la o viteză mai mică decât angrenajul central.
  Rapoarte de reducere mari:
       La o treaptă de reducere planetară, se pot obţine rapoarte de reducere mai mari decât la angrenajele conice, menţinând numărul de dinţi la pinion şi angrenaj. În acest caz, angrenajul planetar are un raport mai mare cu 20%. Se pot obţine rapoarte diferite utilizând aceeaşi coroană dinţată, doar schimbând angrenajul central şi planetarele.
Momentul transmisibil în comparaţie cu reductoarele cu axe paralele 
     La reductoarele planetare, fiecare angrenaj are mai mulţi dinţi în contact de fiecare dată, în timp ce la angrenajele conice doar un dinte lucreaza o dată. Transmiţând acelaşi cuplu, acest lucru înseamnă cu aceleaşi forţe pe fiecare dinte sunt mai mici şi astfel, la aceeaşi sarcină, reductorul planetar are nevoie de angrenaje mult mai mici, de dimensiuni mai mici. 
INTERSCHIMBABILITATE:
  - DIMENSIUNI: Reductoarele planetare NRG sunt proiectate astfel încât să fie interschimbabile cu majoritatea concurenţei, în special cu produsele Brevini. 
    - PERFORMANŢĂ: pentru interschimbabilitate s-a luat în calcul sarcina în special, mai puţin cuplul şi sarcinile externe. 
  - EFFICIENŢĂ: Proiectarea s-a concentrat pe îmbunătăţirea randamentului mecanic, ceea ce duce la diminuarea energiei şi îmbunătăţirea puterii termice a reductorului.

www.sitibalkania.ro 

 
Sponsori şi Parteneri
Târguri şi expoziţii
Copyright © 2010 IMPACT IN SOCIETATE, Pitesti, Arges. Toate drepturile rezervate.     Web Design:WeDoWeb