07.08.2013 | Ştiri/Evenimente/Târguri | EPTDA

EPTDA se extinde în Europa Centrală şi de EstEPTDA (European Power Transmission Distributors Association), cea mai mare organizaţie europeană din indus-tria PT/MC (power transmission & motion control),  doreşte să se extindă puternic şi pe pieţele din Europa Centrală şi de Est. În acest sens, organizaţia a organizat recent la Hotelul Hilton (membru asociat EPTDA) din Bucureşti primul eveniment destinat companiilor din România şi Bulgaria, cu tema "Viitorul industriei PT/MC". După cum ne-a declarat Georgiana Huiban, Project Coordinator în cadrul EPTDA, ”deşi la eveniment au fost invitate din timp 60 de companii din cele două ţări, până la urmă doar patru (RULEXIM, Vitess Industrial, Euro007, UBEX Bulgaria) au fost prezente. Cu toate acestea, participanţii nu au fost deloc dezamăgiţi. 

Deşi a fost un eveniment reuşit, nu pot să nu mă întreb ce ar fi putut fi făcut mai mult pentru a creşte rata de participare -  în  "roadshow-urile" pe care le-am avut recent în Polonia şi în Marea Britanie, rata de participare a fost 80% dintre firmele contactate, acum a fost 8%. ” 
La evenimentul organizat de către EPTDA la Bucureşti, una dintre temele cele mai dezbătute s-a referit la analiza diferenţelor între modelul distribuţiei industriale în România şi cel din Vestul Europei. Ca o  concluzie la acest subiect de interes, se poate spune că reţeaua este foarte dispersată în România, cu mulţi jucători de talie locală/regională faţă de Vestul Europei, unde există o tendinţă de concentrare a industriei spre jucători multinaţionali. 
Întâlnirea din capitală a fost onorată de însuşi vicepreşedintele executiv al EPTDA,  Hans Hanegreefs, care ne-a declarat: ”Este surprinzător că această piaţă din România este încă prea puţin cunoscută pentru mine, ca şi pentru mulţi dintre membrii EPTDA. Dorim însă să o valorizăm, deoarece este o piaţă atractivă, în creştere şi cu un potenţial remarcabil. Aveţi o industrie cu veche tradiţie şi meritaţi atenţie şi interes. ”
Cătălin Chichişan de la Exsteel Engineering a vorbit în termeni laudativi despre experienţa sa pozitivă ca şi membru EPTDA. De altfel, puternica organizaţie ce are sediul la Bruxelles are doi membri în România: Exsteel Engineering şi RULEXIM. 
Însă aşteptările pe termen scurt şi mediu sunt optimiste, mai ales că sunt deja aproape 10 firme care şi-au exprimat dorinţa de a deveni membre EPTDA. 
”Următoarele iniţiative vor fi organizate în cadrul târgurilor internaţionale din această regiune (TIB la Bucureşti, MSV în Brno, Tech Industry în Riga etc.), unde vom fi prezenți cu un stand EPTDA şi vom încerca să cunoaştem şi să vorbim cu cât mai mulţi participanţi”, ne-a precizat Georgiana Huiban. 
 
219 membri în 30 de ţări
 
Fondată în 1998 la Marbella în Spania, EPTDA este o asociaţie dezvoltată şi foarte activă, creează standarde în industrie, programe educaţionale, facilitează posibi-lităţile de cooperare dintre producători şi distribuitori, crează rapoarte de piaţă, monitorizează legislaţia şi multe altele (mai multe informaţii puteti găsi aici: www.eptda.org). Cel mai important şi apreciat aspect al EPTDA este reprezentat de oportunităţile de parteneriat pe care le creează între producători şi distribuitori. Programele şi evenimentele EPTDA facilitează foarte multe contracte încheiate. De exemplu, în cadrul Conven-ţiei Anuale (www.eptdaconvention.org), ce reuneşte peste 300 de participanți, o zi este dedicată pentru întâlniri B2B programate în avans. Printre companiile membre EPTDA se numără firme de top la nivel mondial precum SKF, Timken, JTEKT, Gates, Optibelt sau Dexis. La ora actuală, EPTDA are 219 membri (116 distribuitori, 86 producători şi 17 membri asociaţi). 
Pentru a vă da seama de importanţa asociaţiei, trebuie spus că membrii EPTDA au vânzări cumulate anuale de aproape 25 miliarde euro. Iar aceste companii au aproape 250.000 de angajaţi în 30 de ţări de pe tot globul, cu majoritatea având sediile în Europa (Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda) şi SUA.  

www.eptda.org 
 
Sponsori şi Parteneri
Târguri şi expoziţii
Copyright © 2010 IMPACT IN SOCIETATE, Pitesti, Arges. Toate drepturile rezervate.     Web Design:WeDoWeb