11.04.2014 | I Ştiri/Evenimente/Târguri

A.A.I.R. este optimistă asupra viitorului pieţei româneşti de automatizări& instrumentaţie şi echipamente de laborator

 

După cum am mai informat, în perioada 26-29 martie a.c. s-a desfăşurat Târgul de automatizări, instrumentaţie şi echipamente de laborator din România, sub denumirea RAILF – Romcontrola, organizat de A.A.I.R. (Asociaţia pentru Automatizări şi Instrumentaţie din România) cu Romexpo S.A. în pavilionul C4 al Centrului Expoziţional Romexpo.

Interesul cu care a fost primit acest eveniment ne-a determinat să-i solicităm dr.ing Horia Mihai Moţit preşedintele A.A.I.R., o serie de aprecieri privind importanţa şi impactul acestui eveniment, în contextul evoluţiei economice româneşti.  


Reporter
: Acum la încheierea evenimentului care sunt impresiile Dumneavoastră privind rezultatele RAILF-Romcontrola 2014?

Horia Mihai Moţit: RAILF-Romcontrola este cel mai important eveniment internaţional din România în domeniile automatizărilor & instrumentaţiei şi echipamentelor de laborator, eveniment care prin structura sa (Expoziţie şi Simpozion) asigură un cadru deosebit de propice pentru realizarea contactelor intense şi directe între oferta furnizorilor şi cererea utilizatorilor de echipamente şi servicii din domeniile sus menţionate.

In acest context doresc să mulţumesc specialiştilor ( expozanţi şi vizitatori ) cât şi partenerilor noştri pentru implicarea lor în reuşita acestui eveniment, aspect  care poate fi ilustrat şi prin câteva date, comparativ cu ediţia anterioară:  dublarea suprafeţei de expunere, respectiv creşterea cu 18%  a numărului de specialişti vizitatori.

Suntem în progres, dar ştim că este loc pentru mai bine şi acţionăm în acest sens.

Reporter: Aţi declarat că un eveniment specializat redă tendinţele pieţei. Care sunt concluziile dumneavoastră în acest sens, ca urmare a evenimentului?

Horia Mihai Moţit: Piaţa noastră este în fond întreaga industrie românească, automatizările şi instrumentaţia fiind absolut necesare în toate ramurile acesteia. Rezultatele macroeconomice pozitive recente trebuie neapărat susţinute de investiţii consistente prompte şi strategic corelate, numai astfel va fi asigurată realizarea previziunilor optimiste privind sporirea eficienţei mijloacelor de producţie şi a competitivităţii produselor industriale autohtone.

Reporter: Sunt cunoscute iniţiativele şi eforturile A.A.I.R. şi ale dumneavoastră personal privind ridicarea nivelului profesional al tinerei resurse umane din domeniile automatizărilor & instrumentaţiei. Ce rol a avut RAILF-Romcontrola 2014 din acest punct de vedere?

Horia Mihai Moţit: Aţi pus degetul pe rană. Evenimentul organizat de noi a avut din acest punct de vedere un rol foarte important.

In primul rând pentru că, pentru prima dată după mulţi ani la rând A.A.I.R. a invitat studenţii la acest Eveniment, iată că numărul studenţilor din Facultăţile/ Secţiile de automatică care au participat la acest eveniment a fost deosebit de mare (peste 100 de studenţi).

In al doilea rând interesul acestora a fost mai mare, participarea studenţilor realizându-se atât în cadrul  expoziţiei cât şi în cadrul Simpozionului, unde un colectiv din partea Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a UPB  a prezentat bilanţul unui recent încheiat program POSDRU de practică  studenţească, ocazie cu care  s-a subliniat sprijinul primit din partea A.A.I.R. S-a amintit şi faptul că A.A.I.R. a avut iniţiativa asigurării de locuri de practică pentru studenţii Facultăţii de automatică şi calculatoare  începând cu anul 2007, cu mult înainte de instituirea programelor POSDRU, care beneficiază de finanţare europeană.

Reporter: Ce previzionaţi pentru ediţia din 2015 a RAILF-Romcontrola?

Horia Mihai Moţit: Pe fondul pozitiv menţionat anterior, contăm pe creşterea apetenţei vizitatorilor pentru acest Eveniment, precum şi pe o creştere semnificativă a numărului de expozanţi, în special a celor internaţionali, pentru că expoziţiile rămân unul dintre cele mai eficiente metode de a identifica noi clienţi şi de a pătrunde pe o piaţă. România rămâne o ţară atractivă pentru investiţii noi, iar modernizarea  economiei nu este posibilă fără automatizări şi instrumentaţie.

De asemenea, vom lărgi şi specializa gama de servicii pe care o oferim vizitatorilor şi expozanţilor pentru maximizarea eficienţei evenimentului, deoarece RAILF-Romcontrola - Târgul Internaţional de Automatizări & Instrumentație și Echipamente de Laborator din România (Expoziție și Simpozion) este evenimentul naţional de referinţă în domeniile automatizărilor, instrumentaţiei şi echipamentelor de laborator din România.

 
Sponsori şi Parteneri
Târguri şi expoziţii
Copyright © 2010 IMPACT IN SOCIETATE, Pitesti, Arges. Toate drepturile rezervate.     Web Design:WeDoWeb