Provocarea lunii

Răspunsuri. Soluții

Aprilie 2013 - Ediția 15


Aplicaţie: La instalaţia de măcinare rumeguş, fluxul de material mărunţit şi aerul de antrenare de la ventilator intră într-un ciclon de separare.

De aici, rumeguşul cade într-un transportor cu snec şi e împins spre ciurul rotativ, iar aerul merge spre filtrul cu saci, unde e reţinut rumeguşul foarte fin.

Problemă:  Ciclonul nu poate separa tot fluxul de aer şi o parte din presiune ajunge la ciurul rotativ, unde pe la orice neetanşeitate sau la gură de culegere a rumegusului în saci, apar nori de praf fin de rumeguş.

Stim că soluţia este introducerea unei roţi celulare-ecluză, sub ciclon, dar modul de calcul şi realizare a acesteia ( din materiale care să elimine pericolul de explozie) nu îl cunoaştem.

Provocare: Identificare unei solutii prin care să stopăm apariţia norilor de praf de rumegus.

 

 

 

Aprilie 2013 - Ediția 15


Pentru provocarea lansată în ediţia nr. 15 - aprilie 2013, am primit o soluție din partea domnului Romulus TRIPA - SYSCOM 18 S.R.L.

Pentru a vizualiza soluția, accesați catalogul din partea stângă.


Februarie 2013 - Ediția 14


Aplicaţie:  Aburirea frizelor de salcâm.

Problemă: În cadrul unei societăţi, al cărei obiect de activitate il reprezintă producerea de parchet din lemn masiv, în decursul timpului, s-a sesizat că nu se reuşeste să se aducă la aceeaşi nuanţă frizele de salcâm prin aburire, cu toate că se respectă aceleaşi condiţii tehnice.

 Date tehnice:

- umiditate iniţială: >50% frize;

- timp de aburire: 10 zile;

- generator  de abur: 400 kg/oră;

- capacitate aburitor: 35 mc.

Provocare: identificarea unei soluţii prin care să reuşim să obţinem aceeaşi nuanţă la frizele de salcâm. 

Februarie 2013 - Ediția 14


Februarie 2013 - Ediția 14

Pentru provocarea lansată în ediţia nr. 13 - decembrie 2012, în urma raspunsurilor primite, a rezultat că identificarea unei  soluţii corecte, este posibilă doar în urma consultării producătorului maşinii sau  reprezentantului service al acesteia. Cauzele pot fi multiple ( hidraulice, mecanice, electrice, de soft); un posibil defect ar fi un joc mecanic la prinderea cursorului riglei de măsură pe partea stângă. 

 

Copyright © 2010 IMPACT IN SOCIETATE, Pitesti, Arges. Toate drepturile rezervate.     Web Design:WeDoWeb