Editorial MSDI - Decembrie 2013

Slaba pregătire profesională, “buba” industriei

Într-o perioadă în care criza economică a redus la sânge numărul locurilor de muncă disponibile, mai sunt totuşi câteva domenii în care cererea de personal nu s-a diminuat.


Editorial MSDI - Iunie 2013

România, un Sillicon Valley al industriei autoRecenta anunţată viitoare investiţie a Daimler de 300 de milioane € este un semn cât se poate de clar că, într-o perioadă în care criza economică încă afectează multe sectoare, industria auto de la noi şi în special cea de componente, este pe un trend foarte bun. 

Editorial MSDI - Octombrie 2013

Redeschiderea minelor de cărbuni ar putea fi o mină de... aur pentru investitori

Recentul scandal de la Roşia Montană, ca şi protestele fără sfârşit din Capitală, repun pe tapet un subiect fierbinte: România are resuse uriaşe, inclusiv aurifere, însă nu ştie cum să le valorifice sau dacă ştie, nu e capabilă să le dea pe mâna unui investitor care să facă treabă cu adevărat fără să polueze mediul cu consecinţe iremediabile.


Editorial MSDI - Aprilie 2013

S-a sinucis un disponibilizat. Cui îi pasă?

„Rămas pe drumuri după ce a fost disponibilizat de la Mechel Câmpia Turzii, un protestatar s-a sinucis.” O ştire care a apărut pe multe site-uri la începutul lunii martie. Sute şi sute de comentarii, zeci de mii de vizualizări. Şi cam atât. 


Editorial MSDI - August 2013

Fondurile europene, “motor” pentru industrie

Deşi România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, există totuşi şi sectoare în care sumele sunt folosite şi mult şi bine. Iar un astfel de exemplu de domeniu este cel al mentenanţei şi distribuţiei industriale. În ultimii trei ani, numeroase firme au accesat fonduri de la Uniunea Europeană, fonduri pe care le-au folosit extrem de eficient pentru a se dezvolta, pentru a îşi diversifica gama de produse sau pentru a achiziţiona aparatură performantă.


Editorial MSDI - Februarie 2013

Piaţa rulmenţilor contrafăcuţi face din România „pubela” Europei

       Unul dintre cele mai dinamice sectoare ale industriei româneşti, piaţa de rulmenţi a cunoscut în ultimii doi ani o evoluţie paradoxală. Pe de o parte, investiţiile atrase de principalii producători din domeniu s-au ridicat la câteva zeci de milioane de euro.


Copyright © 2010 IMPACT IN SOCIETATE, Pitesti, Arges. Toate drepturile rezervate.     Web Design:WeDoWeb